Tvätt med produkter från Nerta!

Nerta har olika produkter för olika sorters smuts, både för invändig och utvändig tvätt.  Bilderna på tvätten av denna personbil visar lite av den smuts som vi i Sverige har problem med!

En normal tvätt av en bil tar c:a 10 minuter, och man får en bil som glänser och är ren med minimalt arbete.

Denna gång ska jag prova flera olika medel som används vid speciella behov!

Salt , vägdamm, asfaltsfläckar, grus, bromsdamm, mm.  Tvättmedel som används dimmar man med en tryckspruta eller skummar med skummunstycke och högtryck. Rengöringsmedlet appliceras på fordonet och låter det verka efter anvisad tid, sedan spolar man bort medlet och smutsen med högtryckstvätt. Med denna tvättmetod så slipper man nya tvättrepor på lacken.

 

 På denna bil ska jag prova olika tvättmedel.

 

Efter flera behandlingar av olika tvättmedel med avsköljningar mellan varje medel. När grus och damm-partiklar som kan repa lacken är borta, ska jag prova ett Schampo/vax och tvätta med svamp. Som avslutning dimmar jag på en hinna med spray-vax som får sitta en stund innan jag torkar bilen med sämsskinn.  

 

Jag börjar med medel som jag dimmar på bilen och fälgarna, spolar av med högtryck efter varje omgång.

 

Först lägger jag på Road Salt remover som tar bort vägsalt och neutraliserar saltets effekt på bilplåt.

 

Hittar lite flygrost.  Jag sprayar ATC 300  på själva rostprickarna och torkar bort det med en mjuk polertrasa och spolar av.

 

Sedan dimmar jag på Super Degreaser i 2 omgångar och spolar mellan varje omgång- tar bort asfalt, olja mm. Asfalt fanns det gott om på denna bil innan tvätt.

Asfalt innan tvätt med Super Degreaser!

Asfalt under tvätt med Super Degreaser!

 Avslutar med svamp och vaxschampo och sprayar flytande vax på bilen.

Resultatet syns på bilder nedanför!

Bilder efter tvätt!

  

 

 

30 jul 2015